baslikyeni.jpg

Kastamonu Ormancılık Çalışma Grubunun 2018 yılı ilk toplantısı, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda 05.04.2018 tarihinde gerçekleşti. 

Toplantıya Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü adına Bölge Müdürü Hayati ÖZGÜR, Şube Müdürü İsmail ÇETİN, Milli Parklar adına Şube Müdürü Yalçın UYANIK, Batı Karadeniz Orman Mühendisleri Odası adına Erkan GAZİBEYOĞLU, Kastamonu Entegre ve Ağaç Sanayi adına Fabrika Direktörü Enüs KOÇ, Adem GENÇ ve Rüknettin TEKDEMİR ve Kastamonu Köy-Koop adına Yönetim Kurulu Başkanı Erol AKAR, Başkan Vekili Sedat Özcan ÖZDEMİR ve Orman Yüksek Mühendisi Özkan KAPUCU katıldılar.

Toplantıda TBMM Tarım ve Orman Komisyonunda bulunan, orman köylüsünü ve kooperatifleri yakından ilgilendiren 30, 34 ve 40. maddelerdeki yapılacak değişiklikler tartışıldı. Birlik olarak bu konuda orman köylüsünün ve kooperatiflerin ne gibi sıkıntılar yaşayabilecekleri üzerinde duruldu. Bu sıkıntılardan dolayı en büyük zararı Kastamonu olarak il ve ilçe  ekonomilerinin yaşayacağı belirtildi.

Ayrıca toplantıda Biomass Enerji Sistemlerinde odun ham maddesinin kullanılmasının çevreye ve ekonomiye vereceği zarardan bahsedildi. Bu konuda çalışma grubu olarak Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüşülmesi kararı alındı.

 

Çalışma Grubu, Kastamonu ormancılığında ki yaşanan diğer problemler ve bunların çözüm önerileri tartışılarak toplantıya son verildi.

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

ORKOOPGIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIOrman Ve Su İşleri Bakanlığı   

Friday the 19th. S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği © 2017 Durukan Tasarım - Free Joomla 3.5 Templates