baslikyeni.jpg

34 “kırsal kalkınma üssü”

 

 -

Kastamonu’yu kooperatif kooperatif ördü Kastamonu Köy-Koop, doğudan batıya, güneyden kuzeye, 305 birim kooperatif, 20 bin üye, 34 ürün toplama merkezi, maddi altyapı ve akli üstyapı on numara, pırıl pırıl mazi, güven sınırsız…

Kastamonu Köy-Koop’un ilimizin dört bir tarafına yayılmış olan 34 ürün toplama merkezi, “üretim, eğitim ve kültür” alanında kırsal kalkınma üssü aslında.

Süt topluyor Kastamonu Köy-Koop bu 34 merkezde, üyelerine tarım ve hayvancılık girdisi tedarik ediyor, eğitim ve kültür çalışmaları yapıyor…

“Okul” fiilen.

Bölgedeki kadınlar yönelik misal…

Sağlıktan ekonomiye seminerler düzenleniyor.

Germeç ’teki merkezi gördüm…

Ağzım açık kaldı.

Kastamonu Köy-Koop donanımı ve tecrübesiyle ilimizde seferberliğe dönüşen kenevir (kendir) tarım ve sanayi hamlesinin hem süvarisi olur hem de piyadesi…

Birlik Başkanı Erol Akar, kendir tarım ve sanayisinde etkin rol oynayacaklarının altını çizdi zaten.

34 süt toplama merkezinde pekala kenevir de toplar…

Organizasyon yapar.

Kooperatifleriyle kalkınacak hem kırsal hem de şehir…

Türkiye örnek olacak bir yerel kalkınma hikayesi yazıyor Kastamonu topyekun.

Rastgele…

Var ola imece.

Not: Geçtiğimiz ayın son haftasında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi ile MÜSİAD arasında  “endüstriyel tarım bitkileri” alanında işbirliği protokolü imzalandı…

Mevzu “kenevir” haliyle.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Üniversitemizin endüstriyel kenevir tohumunu üretmesiyle birlikte sanayide önemli bir ham maddenin üretimini de elimizde bulundurmuş olacağız. Tüm bu süreçlerin kontrollü bir şekilde devam etmesi için güzel bir adım atıldı. Türk Keneviri Araştırma Enstitüsü kurulma çalışmalarını başlattık. Yerli ve millî kenevir üretimi çalışmalarının Samsun’da yapılması bizi mutlu ediyor. Üniversitemizle endüstriyel bitkilerin yetiştirilmesi ve geliştirilmesi adına yapacağımız bu iş birliği daha büyük bir önem kazanıyor” dedi…

“Türk Keneviri Araştırma Enstitüsü”

OMU Rektörü Bilgiç, Kenevir Araştırma Enstitüsü’nün kurulması teklifinin Mart ayı ortasında Yükseköğretim Genel Kurulu’nda kabul edildiğini ve Cumhurbaşkanlığına sunulduğunu da müjdeledi ve “İnşallah Cumhurbaşkanımızın imzalamasıyla Enstitüyü faaliyete geçireceğiz. Bu girişim, kenevirle ilgili atılacak adımların gelişmesi bakımından son derece önemli. Artık tüm çalışmalar bu enstitümüz aracılığıyla gerçekleşecek. Türkiye’de ilk bu isimle kurulacak Enstitümüzün Samsunumuz ve ülkemiz için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Biz bu iş birliğiyle bir güç oluşturduk. O güç; üretime, araştırmaya ve sonuçta da gelişmeye yansıyacak diye düşünüyorum. Kenevir yüksek katma değerli ürünlerin işlenebildiği gerçek bir sanayi ürünüdür. Bugüne kadarki ihmal edilmişliğin önüne inşallah geçeceğiz” dedi.

Samsun böyle…

Kastamonu’da durum ne?

Samsunlu üreticiler ve sanayiciler elbette 19 Mayıs Üniversitesi ile gurur duyuyordur, nasıl duymasınlar, gündemle ve toplumla birlikte yürüyen bir üniversiteleri var…

Kastamonulu üreticiler ve sanayiciler de Kastamonu Üniversitesi ile gurur duyuyor!

ORKOOPGIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIOrman Ve Su İşleri Bakanlığı   

Thursday the 9th. S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği © 2017 Durukan Tasarım - Free Joomla 3.5 Templates