baslikyeni.jpg
Kastamonu ekonomisi için büyük birleşme; BAKAP Eğitimlerimiz Devam Ediyor... Kırsal Kalkınma Platformu kuruldu... 1.Türk Tarım Vizyonu toplantısına katıldık...

Dünya kooperatifçiliğine örnek “Kastamonu Köy-Koop” var ilimizde, Kastamonu’da kenevir (kendir) tarımı olacaksa illa ki kooperatifler başı çekecek“tarladan sanayiye”, 305 kooperatif hazır, kenevir geri dönüyor…

“Kenevirin başkenti Kastamonu”, dün öyleydi, bugün de öyle, el birliğiyle gelecekte de unvanını koruyacak.

Kastamonu Köy-Koop Başkanı Erol Akar, Kastamonu Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen panelde yaptığı konuşmada kenevirin üretimine yönelik verecekleri desteği tüm açıklığıyla dile getirmişti…

305 birim kooperatif, 20 bin üye.

Evvelden kendir ekilen tüm bölgelerde Kastamonu Köy-Koop örgütlü, 35 süt toplama merkezine sahip ki, bu merkezler aynı zamanda kenevir için de birer üs bölgesi görevi görebilir…

Teknik elemanlar görev yapıyor.

Kastamonu Köy-Koop bünyesinde 3 ziraat mühendisi, 2 orman mühendisi, 50 personel görev yapıyor…

Dört dörtlük bir kurum.

Süt misali…

Üretecek ve sanayiye arz edecek.

Kenevire soyunan diğer illeri takip ediyorum, yok efendim kooperatif kurulacak vesaire, Kastamonu’da 305 kooperatif halihazırda, yeni kurulacaklar cabası…

Fersah fersah öndeyiz.

Üretimden sanayiye kooperatif…

Var ola Kastamonu Köy-Koop.

Not1:

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi liderliğinde “Uluslararası Helal Turizm Kongresi”nin ikincisi geçtiğimiz hafta Antalya’da düzenlendi…

“Wome Deluxe” otelde.

İlki de geçtiğimiz yıl yine Antalya’da düzenlenmişti…

“Adenya Resort” otelde.

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin aslen “orman” bilim dalı kökenli dekanı, helal turizmin hikmetini anlatmış kongre davetiyesinde…

Allah “haram” turizmden cümlemizi korusun.

“Helal” ile “haram” arasındaki fark ne peki?..

“Kadınlar plajı, kadınlar güneşleme terası, kadınlar havuzu, kadınlar kapalı havuzu, kadınlar aqua havuzu, kadınlar iskelesi, kadınlar diskosu, kadınlar snack bar… vesaire”.

Kadın ile erkek ayrıldığında…

“Helal” oluyor.

Hayatın her alanında lazım aslında…

“Kadınlar lokantası, kadınlar otobüsü, kadınlar marketi, kadınlar kamu dairesi, kadınlar üniversitesi, kadınlar belediyesi, kadınlar tarlası, kadınlar ormanı… vesaire”.

Ortadan ikiye bölmek lazım şehirleri hatta…

Misal Kastamonu, Çayboyu’nun sağı kadınlar, solu erkekler, ortaya bir duvar.

Kastamonu Üniversitesi yine son derece anlamlı bir işe imza attı…

“Helal” olsun.

·         ••

Not 2:

31 Mart yerel seçimlerinde Devrekani’de belediye el değiştirdi…

Yeni gelen belediye başkanı sosyal medya hesabı üzerinden “referandum” yapıyor, eski belediye başkanının ilçenin ortasına diktiği “antik” anıt dursun mu, yıkılsın mı?

İlk icraat…

Törenle dikilmişti, törenle yıkılacak anlaşılan.

Anıtlar Kurulu ne der bu işe?..

Roma’da yok öyle anıt.

Biyogaz Uygulamasının Tanıtım Projesi (Proje No: Tur–05–12)

 Küre Dağlarında yerel düzeyde kullanıma uygun ve yerel enerji ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olacak biyogaz uygulamasının tanıtımını içeren gösterim projesidir. Birliğimizce, biyogazın doğru tanınması ve teşvik edilmesi amaçlı olarak, biyogaz ünitesi kurma çalışması yapılmıştır.

UNDP/ GEF/ SGP tarafından proje kabul edilmiş olup, 2007 yılında projenin ilk bölümü Şenpazar-Aşıklı köyünde gerçekleştirilmiştir. Halen beş ineğin atıkları ile işletilen ve üretilen biyogaz, ikievin mutfak ihtiyacını karşılamaktadır ...devamı

Alman Kooperatifleri Konfederasyonu (DGRV) İle Yapılan Ortak Çalışmalar

Birliğimiz ile Alman Kooperatifleri Konfederasyonu (DGRV) arasında başlatılan müşterek çalışmalar 2005 yılından bu tarafa devam etmekte olup, bu proje kapsamında, kooperatifçilikte son derece gelişmiş bulunan Alman Kooperatifler Konfederasyonu DGRV’nin birikim ve deneyimlerinden yararlanılmaktadır.

DGRV ile yapılan ortak çalışmalar kapsamında;hayvancılık, sütte kalite, eko turizm ve orman işçiliği konuları ile birliğin ve birliğimize bağlı birim kooperatifl erin performanslarının güçlendirilmesi yönünde proje geliştirilmesi amaçlanmakta ve birliğimizce yapılan eğitimlere finansal destek sağlanmaktadır....devamı...

Şenpazar-Harmangeriş El Sanatları Projesi (Proje No: Tur–03-09)

Küre Dağları Milli Parkı’nın biyolojik çeşitliliğinin bir parçası olan şimşir ağaçlarını korumak ve yöre halkının kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla UNDP / GEF / SGP’nin desteğiyle el sanatları projesi yürütülmüş ve proje sonuçlandırılmıştır.

Bu proje ile bölgede geleneksel olarak yapılan kaşık oymacılığının yanında farklı ürünlerin de ortaya çıkartılması, şimşirin dışında farklı türlerin kullanılması,küçük çaplı bir atölyenin kurulması, bölgede oluşturulan ve ekonomik faaliyetleri yürütecek olan kooperatifin oluşturulması hedefl enmiş olup, proje önemli ölçüde gerçekleştirilmiştir. ...devamı

Orman İşçilerinin Eğitimi Pilot Projesi (Proje No: Tr0305.02/Ldı/069)

Orman üretimi yapan kooperatif ortaklarının eğitimsiz olması ve dikkatsizlik gibi diğer nedenler hem can kaybına, hem de orman üretiminde ekonomik kayıplara sebep olmaktadır. Bu tür olumsuzlukların önüne geçilmesi ve mevcut olan potansiyelin eğitilmeleri gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Bu amaçla hazırlanmış AB finans kaynaklı ‘Orman işçilerinin eğitimi Pilot projesi’ ile orman işçiliği ile ilgili eğitimlerin yanında mevzuat boşluğunun giderilmesi ve orman işçilerinin sertifikasyonu amaçlanmıştır. Projenin sonuçlanmasından sonra da aynı kapsamda çalışmalar devam ettirilmektedir....devamı

Çiğ Sütte AB Normlarında Kalite Artışına Yönelik Eğitim ve Uygulama Projesi (Proje No:tr0305.02/Ldı/044)

 Uygulanan bu proje ile hem kaliteli çiğ sütün kontrollü üretimini sağlamak, hem de çiftçilerimize eğitimlerle yol gösterici olmak amaçlanmıştır. Hazırlanan bu projeler ile yaklaşık bin çiftçimizin (yarısı kadın olmak üzere) eğitimi sağlanmıştır.

Aynı proje kapsamında kurulan merkezi laboratuvarda; sütte yağ, kuru madde, asitlik, donma noktası, toplam bakteri, somatik hücre, antibiyotik vb. analizler yapılmaktadır......devamı

 

 

 

TARLA BİTKİLERİ
- Buğday ve arpada tohum yatağı hazırlanır ve ekime başlanır.
- Pamuk hasadı ve çırçırlama işlemine başlanır.
- Gübrelemek için toprak numuneleri alınır.
- Yer fıstığı hasadı tamamlanır.

- 2. ürün mısırda hasat hazırlıklarına başlanır.

 ...devamı...

  1. KASTAMONU HABER
  2. TARIM HABER
  3. HAVA DURUMU
  4. KASTAMONU GAZETE
Mynet Kastamonu Haberleri
KASTAMONUKASTAMONU

ORKOOPGIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIOrman Ve Su İşleri Bakanlığı   

Thursday the 9th. S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği © 2017 Durukan Tasarım - Free Joomla 3.5 Templates