baslikyeni.jpg
Özet Özet Arama Arama Yukarı Yukarı
İndirme ayrıntıları
TARIMSAL ÖRGÜTLENME VE KÖY KOOP TARIMSAL ÖRGÜTLENME VE KÖY KOOP SICAK

Kooperatifler, tüm dünya ülkelerinde kabul görmüş ilkeleriyle, ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkı sunan en önemli aktörler arasındadır. Ekonominin önemli bir aktörü olarak çok ciddi rakamlara ulaşan cirolarla ve yarattıkları istihdamla, bulunduğu ülkelerin gelişmelerine önemli ölçüde katkı sağlamaktadırlar.

Dünya ülkelerinin çoğunda uygulanmakta olan, serbest piyasa ekonomisinin işleyişindeki zafiyetlerin giderilmesi, sosyal sorunların en aza indirilmesi, yöresel kalkınmanın sağlanması, böylece kalkınmadaki bölgesel farklılıkların ve adaletsizliğin giderilmesinde kooperatifler en önemli argüman olarak değerlendirilmektedir.

Kooperatiflerin gerekliliği ile ilgili Birleşmiş Milletler gibi önemli uluslararası kuruluşların tespitlerinin yanında, TÜSİAD ve TOBB gibi özel sektörün temsilcisi konumunda olan kuruluşların, kooperatifçiliğin gerekliliğine ilişkin saptamaları da önemlidir.

Buna rağmen Ülkemizde kooperatifçilik siyasi bir hareket olarak değerlendirilmiş, kamuoyuna, belki de bilinçli olarak siyasi bir düşüncenin simgesi olarak gösterilmiş ve olumsuz algılar oluşturulmaya çalışılmıştır.

Bu çalışmada, Ülkemizde Memleket Sandıklarından başlayıp bu güne kadarki süreçte kooperatiflerin geçirdiği evrim, tarihsel süreçte Köy Koop ’un misyonu, Üretimden tüketime kooperatiflerin rolü ve üretici örgütlerinin genel durumunun birazda uygulamacı gözüyle değerlendirilmesine çalışılmıştır.

Veri

Sürüm
Boyut726.21 KB
İndirilme1133
Dil Turkish
Lisans
Yazar
Web sitesi
Fiyat
Oluşturulma2018-09-10
OluşturanYönetici
Son Değişiklik2018-09-10
DüzenleyenYönetici

İndirin

ORKOOPGIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIOrman Ve Su İşleri Bakanlığı   

Friday the 19th. S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği © 2017 Durukan Tasarım - Free Joomla 3.5 Templates