baslikyeni.jpg

Kırsal Kalkınma Platformunun aktif olduğu dönemde, Tarım ve Orman Bakanlığından talep edilerek Kastamonu, Sinop ve Bartın İllerinde bölgesel olarak uygulanmak üzere onaylanan Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) finans kaynaklı “Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi “ (KDAKP) kapsamında sunduğumuz toplam 2.525.000,00 TL tutarındaki yeni süt toplama merkezlerinin yapımı ve mevcutlarının modernizasyonu projemiz Bakanlığımızca  onaylandı.

            Yeni oluşturulacak süt toplama merkezleri kapsamında, Kaşçılar bölgesindeki yaklaşık 20 köye hizmet verecek olan süt toplama merkezi yapımına, Mescit köyü tüzel kişiliğine ait arsa üzerinde yapımına başlanılmıştır.

Yıllardan bu tarafa bölgenin mağduriyeti söz konusu olduğu bilindiğinden, Birliğimizce bölge projeye dâhil edilmiş olup,  yapılacak proje yatırımının öz kaynağı birliğimiz tarafından karşılanacaktır. Yapılacak inşaatın bedeli de Birliğimiz tarafından kredilendirilecektir. Yılbaşından önce 38. Bölge olarak faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır. Bölgeye hayırlı olmasını diliyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

ORKOOPGIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIOrman Ve Su İşleri Bakanlığı   

Wednesday the 24th. S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği © 2017 Durukan Tasarım - Free Joomla 3.5 Templates