baslikyeni.jpg

Birliğimizce daha önceki yıllarda yapılan eğitim ve sertifikasyon çalışmalarından sonra Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından yetkilendirilen Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği ile birliğimizin müşterek yürüttüğü orman üretim işçiliği belgelendirme süreci devam etmektedir.

Orman Üretim işinde çalışanlar için Kasım-2019 tarihinden itibaren (MYK) belge zorunluluğu getirilmiştir. Kooperatif ortaklarımızın işlendirilmesinde önemli hale gelen belgelendirmelere birliğimizce devam edilmektedir. 

 

Sınavların özellikle değişik bölgelerde yapılmasına özen gösterilmiş, bu kapsamda Merkez, Tosya, Taşköprü, Ağlı ve Devrekâni bölgelerinde sınav yapılmıştır. 2020 yılında ilk sınav Şubat ayının ilk haftasında başlamış ancak Pandemi döneminde ara verilmiştir. Pandemi sonrası sınavlara 17.06.2020 tarihinden itibaren yeniden başlanarak devam edilmiştir.

 

Bu güne kadar yapılan sınavlarda üç bine yakın kişi sınavlara girerek belge almaya hak kazanmıştır. Sınav süreci ve başvurular halen devam etmektedir.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

ORKOOPGIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIOrman Ve Su İşleri Bakanlığı   

Friday the 19th. S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği © 2017 Durukan Tasarım - Free Joomla 3.5 Templates