baslikyeni.jpg

Ömrünü Tarım Politikası ve Kooperatifçiliğe Adayan Prof. Dr. Ayhan Çıkın vefat etti. Muğla’nın Yatağan ilçesi Cazkırlar Köyü’nde 1 Ocak 1946’da doğan Prof. Dr. Ayhan Çıkın’ın kalbi sorun çıkarınca 2000 yılında bir gencin kalbi kendisine nakledilmişti.

Ayhan Çıkın’ın cenazesi Bugün (1 Mart 2017 Çarşamba günü) öğle namazına müteakip Bornova Ali Rıza Güven Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Güzelbahçe Yelki Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Çıkın kimdir?

Muğla’nın Yatağan ilçesi Cazkırlar Köyü’nde 1 Ocak 1946’da doğan Prof. Dr. Ayhan Çıkın, ilk ve ortaokulu Cazkırlar ve Yatağan’da, liseyi Muğla TRL ve Aydın’da tamamladı.

Lisans, lisansüstü eğitimlerini Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirdi.

1974 yılında bilim doktoru, 1980’de Doçent, 1988 yılında Profesör oldu. 1978–1979 yıllarında Fransa’da mesleği ile ilgili çalışmalar yaptı. 1984–1985 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak çalıştı.

Ege Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi (TUAM), Tarım Ekonomisi Bölümü ve CBÜ Alaşehir MYO Kooperatifçilik Bölümlerinin kurulmasında aktif görev aldı. Bölüm başkan yardımcılığı, anabilim dalı ve bilim dalı başkanlıklarında bulundu. 1999 yılında sağlık sorunu nedeniyle üniversiteden ayrıldı.

2007 yılında Muğla Üniversitesi’nde görev aldı. Milas Sıtkı Koçman Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı, Muğla Üniversitesi senato ve yönetim kurulu ile ÜAK Güzel Sanatlar Eğitim Komisyonu üyelikleri görevlerinde bulundu.

Ocak 2013’de Muğla Üniversitesi’nden emekli oldu. 6 Mayıs 2015’de “Tarımsal Kooperatifçilik Manifestosu”nu yayınladı. Mesleki alanda 18’i kitap, geri kalanı makale olmak üzere 150’den fazla yayını, bir o kadar da ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara bildirili olarak katılmışlığı var.

Kastamonu Köy Kalkınma Ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği olarak sayın Çıkın' a Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

ORKOOPGIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIOrman Ve Su İşleri Bakanlığı   

Tuesday the 16th. S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği © 2017 Durukan Tasarım - Free Joomla 3.5 Templates