baslikyeni.jpg
Kastamonu ekonomisi için büyük birleşme; BAKAP Eğitimlerimiz Devam Ediyor... Kırsal Kalkınma Platformu kuruldu... 1.Türk Tarım Vizyonu toplantısına katıldık...

KASTAMONU KOOPERATİFLER BİRLİĞİNİN ALMAN KOOPERATİLER BİRLİĞ(DGRV) İLE İŞBİRLİĞİ 

            S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği1 ile Almanya Kooperatif ve Reıffeısen Konfederasyonu2 DGRV (Deutscher Genossenschafts- und raıffeısenverband e.v) arasında yürütülen 2005 yılı başlarında başlayan işbirliği çerçevesinde bu güne kadar  yapılanlar; Alman birliğin Kastamonu’ya davet edilmesi ve birlik yetkililerinin Kastamonu’ya gelerek Kastamonu Kooperatifler Birliği hakkında bilgi verilmesi ve faaliyetler yerinde gösterilerek birliğin hedefleri anlatılmıştır. Bunu üzerine Alman Kooperatifler Birliği  Kastamonu Kooperatifler  Birliğinin hedeflerine ulaşması için destek vereceği konusunda sözleşme yapılmıştır. Sözleşme Kastamonu Kooperatifler Birliğinden Birlik Başkanı Erol Akar, Alman Kooperatifler Birliğinden den Prof. Dr. Leuschner i.V. Dr.Armbruster   imzalamıştır.

            Bu işbirliği çerçevesinde 27 Eylül – 06 Ekim 2005 tarihleri arasında Almanya ve Avusturya ülkelerindeki Kooperatif örgütlenmeleri, kooperatiflerin bu güne gelene kadar kat ettikleri aşamalar ve yaptıkları uygulamaları yerinde görmek  amacı ile Kastamonu  Kooperatifler Birliği Yöneticileri, teknik personeli ve kooperatif temsilcilerinden oluşan on kişilik bir heyetle 8 gün süreli geziye katılınmış tır.

            Yine Kastamonu Kooperatifler Birliğinin hedeflerinden olan yöredeki süt toplama ağının genişletilmesi sütteki mevsimsel farklılıkların azaltılması hijyenik bir şekilde pazarlanabilmesi amacı ile mevcut süt toplama merkezlerinin bulunduğu merkez ve bu merkezlere sütünü götüren köylerde Alman Kooperatifler Birliğinin Masraflarını karşıladığı Alman süt uzmanı Dr.Stefan Dahnert , Türk uzman Veteriner Hekim Çiğdem Tuncay ve Birlik Personeli Ziraat Mühendisi Bülent Boyalıoğlu  tarafından tespit edilen eksiklikler ve eğitim ihtiyaçları doğrultusunda eğitimlere başlanmıştır.

            Yöre halkının hayvan besleme konusunda eğitimlerle birlikte yemin ucuz yollu temini amacı ile Kıran Köyüne saate 5 ton kapasiteli yem tesisinin kurulması için işlemler başlatılmış tesisin toplam maliyeti 110 bin YTL olup, tesisisin binasını Kıran Köyü Kooperatifi üslenmiş ve mayıs ayı sonuna binanın teslimi için sözleşme yapılmıştır. Alman Kooperatifler Birliğinin de destekleyeceği tesis Kastamonu Taşköprü yöresindeki köy kalkınma kooperatifleri üyelerine kaliteli ve ucuz karma yem sağlamak ve hayvanlarının beslenmesinin geliştirilmesi suretiyle hayvansal üretimlerinin ve gelirlerinin artmasına katkı sağlamaktır. Yatırım bunun yanında bölge birliği ve birim kooperatiflerinin hizmet kapasitelerinin ve aralarındaki ilişkilerin geliştirilmesine de  katkı sağlayacaktır. 

            Bu işbirliği çerçevesinde Birliğimizin diğer hedeflerinden biri olan doğal kaynakları kullanarak orman köyü kooperatiflerinin gelirlerini artırmaktır. Bu amacı ile Alman birliği ile  çalışmalara başlanmıştır. Bu bağlamda iki adet Alman eko turizm uzman nisan başında Kastamonu’ya gelerek bölgedeki doğal alanlar gezdirilecek alanların kapasitesi hakkında bilgi verilecektir. Bu doğrultuda  eko turizm adına ne yapılabileceğine dair bir program hazırlanacaktır.

             Bu kapsamda Alman Kooperatifler Birliği (DGRV) ile işbirliği devam edecek olup özellikle; birliğin envanterinin çıkarılması, ormanlardan faydalanma konularında ilerleyen günlerde çalışmalar yapılacaktır.

  

 ---------------------------------------------------------------------------------

1-        S.S Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği bundan sonra Kastamonu Kooperatifler Birliği Diye Bahsedilecektir

2-        Almanya Kooperatif ve Reıffeısen Konfederasyonu DGRV bundan sonra Alman Kooperatifler Birliği Diye Bahsedilecektir.

Biyogaz Uygulamasının Tanıtım Projesi (Proje No: Tur–05–12)

 Küre Dağlarında yerel düzeyde kullanıma uygun ve yerel enerji ihtiyacının karşılanmasına yardımcı olacak biyogaz uygulamasının tanıtımını içeren gösterim projesidir. Birliğimizce, biyogazın doğru tanınması ve teşvik edilmesi amaçlı olarak, biyogaz ünitesi kurma çalışması yapılmıştır.

UNDP/ GEF/ SGP tarafından proje kabul edilmiş olup, 2007 yılında projenin ilk bölümü Şenpazar-Aşıklı köyünde gerçekleştirilmiştir. Halen beş ineğin atıkları ile işletilen ve üretilen biyogaz, ikievin mutfak ihtiyacını karşılamaktadır ...devamı

Alman Kooperatifleri Konfederasyonu (DGRV) İle Yapılan Ortak Çalışmalar

Birliğimiz ile Alman Kooperatifleri Konfederasyonu (DGRV) arasında başlatılan müşterek çalışmalar 2005 yılından bu tarafa devam etmekte olup, bu proje kapsamında, kooperatifçilikte son derece gelişmiş bulunan Alman Kooperatifler Konfederasyonu DGRV’nin birikim ve deneyimlerinden yararlanılmaktadır.

DGRV ile yapılan ortak çalışmalar kapsamında;hayvancılık, sütte kalite, eko turizm ve orman işçiliği konuları ile birliğin ve birliğimize bağlı birim kooperatifl erin performanslarının güçlendirilmesi yönünde proje geliştirilmesi amaçlanmakta ve birliğimizce yapılan eğitimlere finansal destek sağlanmaktadır....devamı...

Şenpazar-Harmangeriş El Sanatları Projesi (Proje No: Tur–03-09)

Küre Dağları Milli Parkı’nın biyolojik çeşitliliğinin bir parçası olan şimşir ağaçlarını korumak ve yöre halkının kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla UNDP / GEF / SGP’nin desteğiyle el sanatları projesi yürütülmüş ve proje sonuçlandırılmıştır.

Bu proje ile bölgede geleneksel olarak yapılan kaşık oymacılığının yanında farklı ürünlerin de ortaya çıkartılması, şimşirin dışında farklı türlerin kullanılması,küçük çaplı bir atölyenin kurulması, bölgede oluşturulan ve ekonomik faaliyetleri yürütecek olan kooperatifin oluşturulması hedefl enmiş olup, proje önemli ölçüde gerçekleştirilmiştir. ...devamı

Orman İşçilerinin Eğitimi Pilot Projesi (Proje No: Tr0305.02/Ldı/069)

Orman üretimi yapan kooperatif ortaklarının eğitimsiz olması ve dikkatsizlik gibi diğer nedenler hem can kaybına, hem de orman üretiminde ekonomik kayıplara sebep olmaktadır. Bu tür olumsuzlukların önüne geçilmesi ve mevcut olan potansiyelin eğitilmeleri gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Bu amaçla hazırlanmış AB finans kaynaklı ‘Orman işçilerinin eğitimi Pilot projesi’ ile orman işçiliği ile ilgili eğitimlerin yanında mevzuat boşluğunun giderilmesi ve orman işçilerinin sertifikasyonu amaçlanmıştır. Projenin sonuçlanmasından sonra da aynı kapsamda çalışmalar devam ettirilmektedir....devamı

Çiğ Sütte AB Normlarında Kalite Artışına Yönelik Eğitim ve Uygulama Projesi (Proje No:tr0305.02/Ldı/044)

 Uygulanan bu proje ile hem kaliteli çiğ sütün kontrollü üretimini sağlamak, hem de çiftçilerimize eğitimlerle yol gösterici olmak amaçlanmıştır. Hazırlanan bu projeler ile yaklaşık bin çiftçimizin (yarısı kadın olmak üzere) eğitimi sağlanmıştır.

Aynı proje kapsamında kurulan merkezi laboratuvarda; sütte yağ, kuru madde, asitlik, donma noktası, toplam bakteri, somatik hücre, antibiyotik vb. analizler yapılmaktadır......devamı

 

 

 

TARLA BİTKİLERİ
- Buğday ve arpada tohum yatağı hazırlanır ve ekime başlanır.
- Pamuk hasadı ve çırçırlama işlemine başlanır.
- Gübrelemek için toprak numuneleri alınır.
- Yer fıstığı hasadı tamamlanır.

- 2. ürün mısırda hasat hazırlıklarına başlanır.

 ...devamı...

  1. KASTAMONU HABER
  2. TARIM HABER
  3. HAVA DURUMU
  4. KASTAMONU GAZETE
Mynet Kastamonu Haberleri
KASTAMONUKASTAMONU

ORKOOPGIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞIOrman Ve Su İşleri Bakanlığı   

Friday the 19th. S.S. Kastamonu Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği © 2017 Durukan Tasarım - Free Joomla 3.5 Templates